Aktuellt 2024

tisdag 24 november 2020

Sena nätter

Hemma igen efter en Umeå-resa, två nätter på Hotell...

Stan? Det börjar synas igen, sprickor och annat. Det vet vi som fixat efter allt för blött och gamla kraftiga jordskalv. Nu blir det felen alltså... även i byggena. Inte bra att en del struntar i att snö och is kan falla även om det sandas så att man inte ser om det är en grusväg där det kan bli sinkholes. Nya färger? 

Kul att se och vara där någon annan finns. God mat, trevliga köpmän! 

söndag 15 november 2020

Gammalt jordskred - Google Maps

64.347759,21.117203 (felaktig bild som hör till nedan?)

64.592260, 21.214736

https://goo.gl/maps/Mujyq4j9RSenRMVq9

Mycket farligt ställe med jordskred. Där har jag själv blivit skadad med familjen. Vi har fått leta och gräva upp varandra.

Jag är en förtidspensionär nu, men har sett världen runt i jordskalv, vulkaner, tsunami, liquefaction och flooding. Har jobbat med sådant på t ex USGS och andra institut eller utbildning mm. Mina bilder och filmer finns på bl a på YouTube.

onsdag 11 november 2020

Mera shark-attacks

 https://www.9news.com.au/shark-attack


Gör som vana att söka på Google. Det här är inget att njuta av och är helt värdelöst. Varför stänger de inte av ens turismen när dessa krabater besöker hamnar och sight-seeings? Stava ordet sigth också!


Fattar folk ingenting? De bor på livsfarliga ställen och där väntar dessa. Även där RÄDDNINGEN direkt anses vara finalen är med nu på flood och stormar. Vad i f-n har de i åtanke nu då!? Jo, att de gjorde bort sig. Nu är alla andra med så framåt... Skulle varit före, så dags nu eller!?


1. Rovfiskar är INTE en sight-seeing. Detta kan bara skötas med STÖRRE fartyg eller just drönare/webcams. Aldrig annars, finns inga bevis. Sluta att åka till såna turist-ställen också.


2. Det är inte alls NORMALT med någon eller några i en liten eller vanlig båt där större fartyg eller turist-fartyg är. Just så. Det är dessutom VÄRLDENS SÄMSTA REKLAM, men fota gärna massor om detta. När detta händer gör alla samma sak vid bryggan eller i småbåts-hamnen...


3. Vidta åtgärder och KONTROLLERA att sådan SÄKERHET existerar. Helt omöjligt i alla fall utan.


4. RES INTE till ditt paradis alls. Det är inte förklarat ditt. Kanske i poolen. Det är bara smugglare och knarkare som är såna.


5. Skriv in dig på en rehab du som är kommunist och barbar. Ni är samma där! Går det perioder i att folk är sjuka med sharks? Oj, vilken jungel-jim!


6. De gör mera pengar på shark-attacks än börsklippare ibland. Just på internet. Har du täckt dina egna på semestern?


7. Det är för sent när det blir -20 norrut. I HELA världen. Jultomten är t o m stormen. Var så goda!


8. Vänd om din mammas skalle och fundera på en annan!


9. Du borde gå en kurs i att vara dig själv. Eller BETALA för dig, kanske en YOGA!? Där eller i gymmet hör du samma saker.


10. Yeah, storstan är ju underbar... Bättre än grundskolan, bara det här.


Typiska kommentarer och blängare:

You want a piece of me?!

Forsärla. Klåpare! Syndikat!

Har du klappat mammas katt?

Inom arkitekturen finns flertalet riktiga nos-hörningar...

In the early morning rain... (musik)


Kom igen bara. Fyll på med DINA egenskaper eller erfarenheter. Varför inte en kommentar eller blängare! Du räddar liv! (OBS. Helt ok för marknaden att försvara sig. Det finns säkert nyttig marknad och forskning om detta bland människor. Åtminstone den borde vara godtycklig och säker.)


LOCUS, boys...

söndag 8 november 2020

ac agirlwithoutaneagle

Varför är det så krångligt?

 Ååå... jättebra reklam. När slutar marknaden att klaga som bäst!? Och vi andra letar information och hör rena rama idioterna samtidigt. Tyvärr är detta med på olaglig krigföring som klagomål.

måndag 2 november 2020

Hm.

Tavlor och pengar flyger för andra...