Aktuellt 2024

fredag 31 december 2021

Upplockare, på gång

Jokkmokk/Karesuando Samer. Kajmaner på flera ställen, alla dagar runt nyår. Är de skadade? Även hajar... Pansarvagnar.




Happy new year...


Upplockare, på gång - ALARM

9.000 pansarvagnar, USA.

Upplockare, på gång



Denna tjärn pip på Sameplock. Brattjärn och Svarttjärn med. Kolla tjärnarna och sinkholes en, runt om så långt som Skuleskogen, Trattberget eller Padmafs? Även kusterna och sprickorna nära, t ex Östersund, Mårtensboda, Gärde, Avan, Lövvattnet... Vattnet kommer fram någonstans. Kan vara tillfälligt andra sjöar eller havet! Kolla förra poster Lövvattnet-Stavvattnet... Lite samma fantasier. Just barn.

Upplockare, på gång

Mellan, via och nära sjöarna runt Stora och Lilla Lövvattnet mot Stavvattnet. Alla grottor till och från. Kan vara bra att kolla om sprickor, debris, liquefaction och lera rört på sig. Hur djupt svårt att säga. Lava och laharer har olika densitet ibland? Vattentemperaturer var ganska lika förut lokalt men frågan är vad som händer med t ex en myr, skog eller stränder, kanske som en äng(min feeling). Finns sand och stenrösen uppe på och under med fasoner? Eller är träd och rötter något center eller maestro? En pöl eller bäck? Jag var intresserad av pejla på samma för andra når dit!

Upplockare, på gång

Mellan, via och nära sjöarna runt Stora och Lilla Lövvattnet mot Stavvattnet. Alla grottor till och från. Kan vara bra att kolla om sprickor, debris, liquefaction och lera rört på sig. Hur djupt svårt att säga. Lava och laharer har olika densitet ibland? Vattentemperaturer var ganska lika förut lokalt men frågan är vad som händer med t ex en myr, skog eller stränder, kanske som en äng(min feeling). Finns sand och stenrösen uppe på och under med fasoner? Barn är små, kanske först. Våga/måste barnplockar och annat?

Upplockare, på gång

Mellan, via och nära sjöarna runt Stora och Lilla Lövvattnet mot Stavvattnet. Alla grottor till och från. Kan vara bra att kolla om sprickor, debris, liquefaction och lera rört på sig. Hur djupt svårt att säga. Lava och laharer har olika densitet ibland? Vattentemperaturer var ganska lika förut lokalt men frågan är vad som händer med t ex en myr, skog eller stränder, kanske som en äng(min feeling).

Upplockare, på gång

Det finns grottor kors och tvärs där andra kan hamna. Bra att gå igenom alla ibland. Klart är att en del är på specialplockställen även i fordon. Efter skepp och pansarvagnar inom samma omfång behöver omvänt täckas också. Det kan vara så att någon hamnar i andra grottor och till och med kommer tillbaka? Det är ett stort område men bäst att hålla klart innan kylan.


torsdag 30 december 2021

Hm

Piōter Parrbiia Doublevide.

Upplockare, på gång

Österbybruk och Kola Peninsula. Om sitter ihop bra kolla ibland.

Upplockare, på gång

Ni måste kolla allt och hålla kollen även samtidigt som andra är där. Det är inte ett bra ställe utan larm tycker jag.

Upplockare, på gång

Bil med egen södra Indiska Oceanen. Från Sverige. Kolla allt.

Upplockare, på gång

Lappajärvi 4 Samer och 900 renar. Samerna ner. Fågeln på TV4, plats Österbybruk nära? Transport, miris med. Tre plockare Junnan, pansarvagnar och de tre i kajmaner. De har plockar någonstans med pansarvagnar och folk..? Båt där.

En Same söks?

Vårat gamla ställe, plockar och dykning. Möjlig plats miris under/vid stugan. Kolla före MM. Ända till Kola?!


Kajmaner där?








Upplockare, på gång

Röd väg, bro.

Upplockare, på gång

Röd väg, bro.

Upplockare, på gång

Bilar, mini, från Naantali... Folk löst. Samer.


Buss Naantali. Bil Sverige.


Bil pip Visby Airport.
Bil pip Slupsk, Polen.
Bil pip Simrishamn.

Upplockare, på gång

Bilar Oulujoki nedåt Moldavien? Istanbul?

Bilar och transport i Archangels från Kina, Sverige, Finland.

Fartyg, Sverige, miris. Finska Viken-Kola.

Upplockare, på gång

Bilar, Sverige. Bilar från rondellen, Finlandsfärja, Naantali. Ösel med på rondellen?


Upplockare. på gång

Husfolk också hitåt. Samer i Heikkiläjärvi och uppåt.


Upplockare, på gång

Hus, egna. Folk i grottor. Samer. Bil Jaakola.



Upplockare, på gång

Flera hus, Vebomark.


Upplockare, på gång

Sachalin Indianer och Samer i bilar? Flera... Norge pip.


Upplockare, på gång

Bilar i upplockare, Illinois, USA. Upplockandet fungerade inte. Inte vatten i grottan så någon gjorde fel, alltså startade en bil. Vatten och luft förorenat och samtliga till kontroll, chockade... En del medicinska besvär. Räddningstjänst anordnat enligt uppgift. Vi hoppas det går bra.

Starta ALDRIG en bil i sinkholes. Även nära ytan farligt, även för naturen. En kajman eller fiskdöd kan vara där... En Same där. Sånt måste kollas och skötas professionellt om du har egna plockar. Inte min sak att avgöra. Men om grotta finns räknas den där och att någon är där med t ex fordon, då kan någon eller något hitta en sinkhole. I detta fallet var det 9 bilar där från Sverige.

Kom ihåg att chockade inte heller, som sinkholes, alltid inte vet vad de gjort. Det är bara att vara ok. Lycka till.

Kvar bilar där. Smuts-vatten med.

Öppna inte dörrar eller fönster. Då kan det bli problem. Det finns faror där. Ofta kan vatten också föra människor dit till obehag, t ex hajar och kajmaner. De kan redan finnas där i grottorna och vattnet.

Invänta upplockare och instruktioner är lämpligaste tycker jag. Se till att alltid vara fastspända så ingen sladdrar iväg. Om du har särskilda problem själv eller med annat med som t ex kemikalier bör detta vara alarmerande. Även farliga mediciner och droger. Ibland finns tvär-allergiska mot t ex husdjur eller sällskapsdjur. Det är inte snabbheten för dig kanske om du chansade.

Får man se eller höra nyårsklockorna?

Får jag tips? Varför är inte det synligt i SR app?

Varför ringer inte Norden in det då? Vad har ni gjort!? Det fins ju ingen underhållning året om.

Men Rakt över nyårsdisc med Clabbe mitt i natten... I P4.

Tips:

YLE Arenan TV, app...
TV1, Det nya året välkomnas, kl 22:45...
YLE Arenan, Big Ben, London kl 01:50.

SvT Play, app.
Svt1, Tolvslaget på Skansen.

Upplockare, på gång

Bilar, USA/Sverige, Balleny Islands...

Upplockare, på gång

Hjälp behövs, skadad Same, Karesuando. En annan Sverige med där. Mera Cat Creek och Kim's... Bilar... Egna där. Nedåt... Hus, egna. Pansarvagnar? Transport?









Upplockare, på gång

Bil, Sverige.

Upplockare, på gång

Mera Samer. Nord-Syd...

Upplockare, på gång

Same. Hjälp, allt. Folk i grotta, Chile, Sverige...





Upplockare, på gång

1.500 km väst bortom Johnston från Hawaii. Folk i grotta.


Upplockare, på gång

Sinkholes och rörelser att kolla. En del hamnar i Sibirien? Jordskalv områden nära. Kolla Same-plockar. Även från Asien. Kolla efter kånkarångsläpp och sjukhus. Även skogs och vägmaskiner mm. Pansarvagnar, Samer och annat folk, barn från Växjö och folk från Bolivia...

Kolla allt vulkaner, laharer, semi-laharer på avstånd och samma plats, även i och under/genom/mellan sinkholes, sprickor. Gamla och nya. Södra Atlanten och mot Afrika... Sandwich når förbi tectonic... Kolla med och utan havsströmmar. Flygplan. Även nära Sydafrika.

Intressant triangel söder om Sydafrika...

Någonstans 9 bilar med Samer... Superplockare igång?






Upplockare, på gång

Bilar från Sverige och andra.


Upplockare, på gång

Upplockare för Samer i bil norr om Reunion i pip.

Upplockare, på gång

Pansarvagnar... Skepp från ö. Bilar. Special koll även djup och ö hydrologi. Flyg ytligt. Surfare där, Australien. Taiwan järnväg.



Upplockare, på gång

Fiskebåt söder om ö sjunkit.


onsdag 29 december 2021

Upplockare, på gång

Även Martial Arts and else look. Even Venezuela. But where are people and international freedom affairs and NATO now? Markets looked, US. That is evidence now for the whole world. You are not allowed further either...





Upplockare, på gång

Sätt in supersökare på Antarctica. De hittar noll.

Varför har ni inte larm och info? Det ska räcka till.

Upplockare, på gång ALARM

Detta på hajplock. Från Cincinnati till allas fan i Turkiet. Upplockare saknas, nere? Jag sa ju det. Istanbul noll ok och nu detta... Där satt den. Happy man. Är Ryssarna och EU beredda eller igång? Några andra? Nedåt Israel och Kairo... Alla runt om. Hajar i grottor och med folk? Folk ur bilar... Somalia med?




Hm.

Tavlor och pengar flyger för andra...