Aktuellt 2024

torsdag 16 februari 2023

Upplockare, på gång ALARM tips och geokoll alert

Östkusten lava i skärgård. Seismozon och Åland med, även kust norrut.

Ett misstänkt problem är att marint och reptiler inte riktigt syns ibland eller följer med nästan i vilka grottor och plockar som helst. Åland Kökar fladen har en Anaconda...

Transporter, bilar och hus redan hittat en del.

Miris måste vara med. Ovanliga farliga(?) plock.

Turkiet och Syrien med, folk...

Leta fiasko plockare. Kolla om fartyg, järnväg mm och om nära lava. En från Vita Havet, järnväg i lava?

Även andra kollar i Europa mm...

Samer och renar med. Kolla maajujju smitare och indianer, även annan livestock.

Maajujju med syrgas?

60 degrees och trender kan vara med.

Kolla efter Sverige och Norge flooding objekt.

Även Island, Grönland, Alaska och Yakutat kan vara inblandade.

Koll special lava-amfibier och alternativa plockställen/metoder. Även skrot och debris. Kan vara farligt med och från t ex hus... Troligt folk med, även barn.

Kånkarånger stora sjöarna med. Även ytligare "park".

Kommer mera från bilsjöar och älvar?

Fiasko ubåt Siljan.

Mycket koll spaceweather nu, ozone alert, brunnur blixtar, sgo magnetometer(!)... Specialkoll Central Seismo och Östra Canasherna. Leta fiaskon. Kompa search Arctic och Atlantic... Alperna och Pyreneerna specialkoll? Vulkanologer och geokoll Mina Indiannamn ställen. Rapportera nära glaciärskador och andra egenskaper som lava. Stormställen och skidanläggningar och Sameställen kan vara med. Möjligt bör world, global uppdatera sånt och kalibrera. Fiaskon? Ibland har Samerna sett "Pärleporten" som jag kallar det. Faktiskt vet jag med ismassor. De får inte fasta där och bli maajujju. Glöm inte olika former av grottor och hål, kanske nästa eller nästa ställe med is. Även rakt över sjöar och enstaka andra vatten. Kolla gamla lavaplock ställen på det också. Glaciärer har en räckvidd på olika sätt. Lava kan vara orsaken med döljer sin procedur. Förekommit även helt avlägsna "satellit-objekt". Gamla och nya.T o m kombinationer med annat.

Kan kräva measuring och kalibrering.

Av erfarenhet vet jag om att bara små temperatur-skillnader kan spöka som t o m "gas-amöbor". Bara en halv grad kan skillnader på plockar bli till. Fortfarande kan det kalla komma upp tills det hittar ner. Då är lite geokoll bra att ha. Lite trivialt också.

Detta är bra träning för combats. Allt ovan.

Även andra sidan Atlanten började plocka och kolla. T o m Himalaya. Saken är att en del gammalt passar med t ex Sumatra är med. Även Turkiet och Italien, m fl. Troligt får vi se mera sånt om Arctic och Antarctica gissar jag. Men skeptikerna är många. Jag minns den Ryska uppvärmningen, Himalaya och det röda i Antarctica syntes nästan hitåt. Mycket viktigt för Afrika och Indiska Oceanen. Snart ser du liknande El Nino och La Nina, kanske Japan, Kiribati och Papuas... Hawaii är sånt... Troligt blir en överraskande kombination Galapagos med South Pacific gissar jag. Då måste sånt vara klart upp i bergen och runt om. Grönland är också mera eller mindre unikt, väntar mig något mera, kanske Nunavut och Hudson i alla fall... med special kombinerade vulkaner, t ex övriga Island och mera avlägsna Arctic? Nu ser ni snart att morfa Stormyren och Estersmark som Stratovulkaner. Mera till detta blir troligt Norska Havet och Grönlandshavet gissar jag. Kan vara Nordkalotten? Kom ihåg att allt det här kan göra plock-fiaskon till geokoll. Så är det bara. Var som helst. De flesta gissar att Kola är värsta. Inte helt klart säger jag, men den har "tagit över". Dessutom har vi förbisett Tampere-Pori-Lahti lite historiskt. Frågan är om detta står för Finska Viken som sig inte en sjö är med. Kanske med Ladoga och Onega mm eftersom det har potentiellt vulkankaraktär och flytit hitåt. Något av detta finns hitåt också. Kanske syns snart, nästan lava i stället för glaciär.

Detta bör offshore (gas och olja mm) veta om. Möjligt har lava just banat sin väg dit under eller genom/nära detta. Kanske med farligt. Ser det ut så i volcano lakes och rörelser? Kanske på kanterna. Vi har ju Gazprom och Nordstream... Leta fiaskon där. Eller nytt. Stormyren och Estersmark når dit och har gjort något gissar jag. En summering med tremors och enkla metoder som sinkholes och landslides borde räcka? Detta når North Atlantic Ridge och andra sidan Island... Något mera kan vara de Brittiska Öarna...Bara Gotland och Öland samtidigt med Åland ser lite "logiska ut" men hör nästan till på något sätt.

Ibland hörs utgrävningar. Just nu Gaziantep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.

Waanh Nakkaanaiph.