Aktuellt 2024

lördag 9 mars 2019

Otroligt oroligt och segt väder

Trotsa inte nu. Massiva lågtryck avlöser varandra och cirkulerar här. Det har varit mycket kallt norrut länge, lite mildare här i Norden. Lavinriskerna har redan varit grand slam ändrade och en geomagnetisk storm kommer. Det här vädret fortsätter uppåt två veckor framåt med mera snö och regn. Det brukar tyvärr bli mera olyckor och ras som kan skada. Även kvarvarande träd som lämnar markens hållbarhet efter stormandet.

Vi(jag) mår hyfsat bra. Men det kanske var en rejäl lektion för barnen till slut med en liten X-ray. Den kändes!. Ändå är det ljusår från andra kombinationer och risker för många flera. I samtiden bör man ha lite bättre koll på luftkvalitet och jordskalv.

Du som vill se vädret norrut kan prova (ny flik):

Arctic Weather Maps

Thunder-lightning, NE Atlantic

SMHI, Sverige, väder

Finland, väder

Passa på att kolla de långsiktiga prognoserna även på Arctic, animering. Bara att trycka på play eller stega. Lågtrycken ser ut att variera runt 970 hPa och kommer från olika håll.

1 kommentar:

  1. Det kan vara så att detta tyder på kommande skalv, t ex Portugal. Frågan som kvarstår är hur det går med vulkanerna på Island...

    SvaraRadera

Hm.

Kolla ökenväder och Arctic väder framåt. Välj maps i meny höger, https://www.weather-forecast.com/ Även Arctic och Antarctica. Ser ut som kr...