Aktuellt 2024

lördag 19 juni 2021

Är det här på riktigt?

Tänk er att det är upplockare som räddning, ganska säkert snart med någon form av säkringar som kan räknas minst detsamma direkt där t ex sjunkhålet(-en) finns. Men fungerar det alls?

Det var 30 år sen. Då hittade vi några extrema överlevare per tid och samerna var 10 eller 20 dagar ibland eller för ofta, ibland bra mycket mera.

Det är samma fortfarande., 10, ibland 19-20 dagar på samer. Ofta 9 dagar på bilar. Nu kryper det upp med lava, Arctic och Antarctic med samer, bilar och hus. Orsaken till varför jag både började plocka förra våren och framåt. Först 10 hus, sedan 30 och sedan 90 denna vintern/våren... Nu har jag snart 6000 platser igen. Det är ganska snart kaskelotter, kajmaner och hajar med. Indianer och boskap... Upplockarna åker med och kånkarångerna är med! De är t o m ute i havet. Men de förstår inte kanske där att det är så utan flooding och annat. Vad kommer sen? Hamnar, broar, industrier, affärer och hela städer... Faktum är att de redan står i en grad av sjunkhålens power och fiasko.

Tröttnar ni inte? Har inte gruvbolagen tröttnat? Förutom att det smäller eller rasar i alla fall? Hur i hela friden har husbyggarna och geologerna gjort detta!? Man måste bara undra. Visst. Det är kanske vilken plats nära i alla fall... vilken ordning... Men vad var nojjan och risken? Farligt och igen? När reagerar de och alla får veta det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Equal