Aktuellt 2024

lördag 18 juni 2022

Upplockare, på gång - väder till månadens slut...

 Frågan är vad extrema abnormala förhållanden bygger fram. Tänker på situationer Hudson, Grönland och Island på vind. Det har slagit fel flera gånger, även ännu djupare eller toppande lufttryck i Arctic.


Om du kollar AccuWeather har de en artikel. Men den banar vägen för oro. Även här ifrågasätter jag om meteorologernas "utdelning" kan vara med förr eller senare. Det tål att funderas på och att jämföra med vinterns spacifika situation om detsamma. Jag minns det så före MM. Om du kikar på värmen växlar den oscillerande kanske med dag och natt. Även det minns jag drabbade sjöfarten och kom till det vi set på kraftigare vindar. En annan oro är att AccuWeather's artikel beskriver Karibien och Nordamerika som värme, vilket går att se motsatser på i historia t o m i Antarctica.


Det känns, men blev runt om hela Atlanten nästan omöjligt, eller länge i mitten? Nåja, samma har hänt på vintern... Men kommer dimmorna nu? Eller kommer salthalten att synas som gör väder och besvär lite långtid? Sedan räcker inte oscilleringen för Norra Atlanten... Men vad händer om vi ser Mid Atlantic och Sahara-stormen fortsätta så? Korset någonstans är ett tips. Paralleller är ett... Kanske de Brittiska meteorologerna ser framtiden nu eller upprepat segare inför jordskalv?

Har vi sommar i Sydafrika mitt i vintern? Eller byter Himalaya om den Ryska värmen till liknande? Kommer fuktigheten att vara större i Arabvärlden? Sedan är vi i värme som ingen vet, kanske hemsk och kvav. Sen stannar den i Finland och Åland... ner till Belarus... Superkänsligt med Alperna och Medelhavet... Blåset Alperna rakt upp från alla håll(nästan) och samma över Pyrenéerna? Har Algeriet dödens triangel? Cape Verde-Island? Tropical wave eller ej? Blåser Bulgarien sönder? Farligt att flyga till Arctic och Ryssland, kanske Grönland och Island. Runt om... Mitt i sommaren eller fortsatt... Norra Afrika och Gibraltar? Eller Indiska Oceanen? Kan Eritrea och Somalia vara väderbildande? Bangladesh är noterat så också.


Ja. Då åker EU huset, sa farsan... Då sa jag att det vore bra att ha vertol-helikoptrar eller bättre. I alla fall något. Kanske några nära kraftverken och anläggningar. Kanske stora livestock. En valbar plats för ubåtar med stealth? Kanske Stor-Britannien eller Blacknest? Plockar-plockare åtminstone.


Bara lite funderingar. Det kan bli större vändor med det kontinentala och den Amerikanska sidan. Jag har lite noteringar som upplockare och miris hittat redan. Det är dags att skaffa hjälpare om sånt? Lite koll. T o m det kan bli annat.


Helt klart är att mina noteringar och rapporter misstänkt går ihop en del. Featherwing? Var är alla fåglar och fiskar? Ryska tundran och taigan? Har de mat? Vi hittade runt 200 fågelarter före MM... Polen? Oslo och Göteborg? Torsö? Runt Kristinehamn? 4-5 sjöarna? New York och Montreal? Haiti skalvstället? Panama-kanalen? Sardinien och Korsika? Monaco och Alperna? Ankara och Istanbul? Jerusalem? Uzbekistan? Kandeldanska och runt Helagsglaciären? Herrö-Svegssjön-Duvberg-Siksjön? Härjdsjön-Myggsjö? Blecket?



https://www.weather-forecast.com/maps/Arctic?over=pressure_arrows&symbols=cities.forecast.dots&type=wind


https://www.accuweather.com/en/hurricane/tropical-atlantic-to-simmer-into-end-of-june/1203836

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Equal