Aktuellt 2024

onsdag 18 januari 2023

Blogg verkar funka igen?

 Intressant. Inte så ofta man ens tittar.


Hur som helst är det fullt ös på upplock. 75 miljoner människor är exponerade senaste veckorna för just upplock.


9 miljoner indianer.

5 miljoner Himalaya Samer

9 miljoner Teheran

50 miljoner Gazaremsan.


Ett problem är att det måste plockas särskilt på marint och reptiler. 24h om dygnet. Även uppkomster, frysplockar och gömda/trasiga plockobjekt. Hydrologi-spöken förekommer och extremt "kladdigt" med vintern skiftande nord och syd över frysgränser och vädergränser. Folk kan förekomma i nästan alla andra sorters upplock och grottor.

Lavaplock förekommer. Senaste är att kika på t ex Stormyren och Estersmark med två linjer från stora sjöar i Sverige mot Oulujärvi och Vita havet. Den andra är från Spanien och Portugal mot Novaya Zemlya och Severnaya Zemlya. Med dessa räknas väldigt mycket i Norden, även Seismozon och Östersjän. Man kan se Stormyren och Estersmark på dessa linjer från öster under med lava.

Glöm inte kombinationer med lava-lakes och kånkarång-koll.

Samer är det gott om att leta upp, fåtal och flera. De är nästan överallt. Även miljardrenar. Indianerna kan ha livestock med.

Flera 900 grupper är med. Även barn, t ex Marion.

Liten trend är att de samlas och annat maajujju är med. Bl a Rajpur, Indien. De kan passera, fastna eller plockas även i bilplockar och andra vehicles plockar. Även militärt.

Mitt råd är konstant superplockare, alla uppkomst(varmt och kallt) 24h om dygnet och repeterad koll. Det är inte så roligt om större marint och reptiler(finns här också) börjar jaga och ger plats för farligare och mindre. Det har hänt att de huserar vid kånkarångplock(också olika ställen, måste koll kallt som varmt) och t o m sjukhus(särskilt under). Där kan vara massor med folk, får inte plats och problem med ubåtar kan förekomma. Även sinsemellan med lava-plockar.

Särskild koll måste också tillägnas hydrologi. Snögränsen förflyttar sig under också. Även rörelser i havsis och glaciärer skapar utan koll och vetande lätt fara och problem.

En sak till. Vinter och sommarvilt kan bete sig väldigt fel eller vara extra risker. Även upplock.

Jag känner inte till hur sjöfarten kan assistera, men det verkar som om att larma att folk är i vattnen och i plockar fungerar bättre sakta men säkert. Alla vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.

Kolla ökenväder och Arctic väder framåt. Välj maps i meny höger, https://www.weather-forecast.com/ Även Arctic och Antarctica. Ser ut som kr...