Aktuellt 2024

måndag 22 maj 2023

Upplockare, på gång

Ibland är gamla och nya platser med eller igen. Känns lite knepigt men man funderar på straight upp, eller ner, t ex vatten och vulkan. Som en geisers eller extra källa. Men de kan vara luriga och farliga, finnas på oväntade ställen. Ibland förklaringen. Mitt i underjordiska ratio komplex med landslides, ett litet berg eller mitt i en älv... Kan vara geisers eller lava man letar till i sand som orsak till sandstorm eller rök(kanske bubblor). Kanske en glaciär eller vanligt istäcke med. Det förekommer ännu värre dalar och berg eller platser där allt vänds mot varandra eller från på kanske samma sätt inblandat, men troligt svårupptäckt. Kan vara vanligt på en del ställen med plockar. T o m offshore och storplockställen för hus och bilar. Jag har länge haft en fundering om just hus, men det kan man säkert börja att räkna med förr eller senare. Bra koll. Bra combats hittar olika möjliga funderingar, scenarion eller fiaskon, helt world tittar in i ett ställe eller kanske flera. Ibland är det färre grottor som blir mera, ibland bara ett hål i alla fall.

Bergslagen ger en känsla av detta, men kritiskt ibland just p g a den massivt lösa och steniga terrängen. Kom ihåg såna vatten och botten skall kollas. En sådan kan täckas över av sten och massor, men gömmer små eller större gamla eller potentiella lava-fields med olika "enheter" som plötsligt blandas. Där måste man titta var inget utom nära upptäckt finns ordentligt. Eller expanderat. Morfning kan hjälpa.

Övärldar har sånt. En sandö kan bli sådant. Morän kan bli sand och annat med fortsatt sånt. Lavasprickor kan vara ett förtecken, eller ovanliga eller gästande massor i "eject". Om lite sanning ska fram är debris en sån koll. Men även ett kalhygge. Tänk på brandhärd flera håll uppbackning. En del är möjligt kanske att upptäcka p g a koll och planering vid t ex wildfires. Andra ovanliga för mig ställen är ofta kraftiga sediment/lager eller plattor av sten, hur dessa skall kollas. Sånt kan bli horisontellt och vertikalt. Orsakerna är hur sten spricker med gissar jag, dessutom är det olika terräng och liknar eller inte alls plötsligt samma sak. Även extinct volcanoes eller stora glid av massor kan vara knepiga att komma på tycker jag. Enkelt säger andra. Men den komplexa bilden är ju med... Det är mera än en enhet redan så. Men var? Finns lite konstiga ner och upp i annan form(materia och massor) som t o m blir lika igen. En studie av calderas kan vara en lösning. Men hela grottor kan vara som calderas som stannat, gjorts om och flyttats och ersatts.

Nej. Man är inte så konfys egentligt. Bra tanke är räddning, en caldera syns uppe, en kanske något kvar nere. Samtidigt är ju lava tunnelbygget på ibland märkliga sätt.

En stor underjordisk caldera kan bildas och komma upp i en volcano lake, eller flyttas ut från en volcano lake. Samma kan vara en volcano magma chamber. Ok. Du kanske inte håller med. Men fundera på din räddning. Jag som sett och överlevt mycket extremt är mest rädd för is. Men vad går vi på och finns vi på uppe då? Samma jag påstod nyss. När du varit i en landslide kanske du håller med! Hur som helst. Mina goda råd. Håller inte handen med jävulen, tror inte...

Nästa steg att fundera? Landslide med is. Det borde lyckas! Vad ska du säga? Att man ska vänta på en lahar eller? Det är ju en liten maajujju... Men nu då? Kommer ni ihåg bassängerna och tunnlarna med hål i "golvet"..?

Ok. Arctic och Antarctica... Allt sånt springer från någonstans... Fan också. Alla håll... T o m när is är i lager med mellanrum! Vilket är snabbast? En gång till. En caldera... Kallt och varmt...

Just det. Iskross är inte roligt men det finns plockar och teknik!?

Is i calderan? Har någon nästan en egen glaciär där!?

Simple as that. Rapportera plockstället. Bra veta någon gång...

Lite svårt att komma på en ubåt inuti eller ett ställe med eller i en kajman eller haj... Glöm inte bäverhyddan!

Så. Nu kan konstruktörer och arkitekter beundra sina verk. Fy fan vad fiasko men räddningar ska fungera!?

Från plock till plock, kom. ( Fundera på radio-kommunikations språk)

Roger, out.

Original man, galante.

Ubåtar och fiasko upplockare koll.

Skämtsamt. Where's that god damn indian!?

Massor med plock. Armada, tack.

Blue Sky Auto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.

Kolla ökenväder och Arctic väder framåt. Välj maps i meny höger, https://www.weather-forecast.com/ Även Arctic och Antarctica. Ser ut som kr...