Aktuellt 2024

söndag 24 september 2023

Upplockare, på gång Naturen i fokus. Skata utan stjärtfjädrar...

Skata utan stjärtfjädrar. Samlar mat och gömmer det i gräset. Kan flyga, just nu flaxat tyst upp i ett träd.
Kom ner igen...

Hare, räv och rovfågel finns stationärt. En rovfågel som klättrar och går omkring, skriker på natten. Alla tre nu sist i natt.

Finns reptiler och groddjur/paddor. Jag har sett trolig popobird i dagarna. Annars ett grävlingpar något år sedan eller två. Ekorre har blivit synlig, skygga annars i år. Möjligt vessla. Duvor. Fladdermöss. Svalor. Domherre. Lösa katter.

Andra skador är möjligt en groda med ett ben, ej säker, bara en bild.

Min erfarenhet är att spana efter andra djur. Större exotiska reptiler, apa, gorilla och kattdjur. Även skadade fyrfota, oxe, gnu, mysk och får eller getter... papegojor, sengångare... mindre björnar, myrslok, termiter... olika polar och exotisk utter och bäver. Marklevande rovfåglar, troligt örnar och falkar.

Så här kan det se ut någonstans runt om Samer och indianer ibland. Även utan livestock. Inte konstigt vid skidanläggningar och i fjällen, även fjäll jordbruk och vid bryggor och båtplatser vid vatten. Anläggningar och soptippar.

Om det är tomt, farligare rovdjur. Bra veta om barn med, livestock och t ex hund(jägare).

Noshörning och flodhäst... t o m giraff(den kan attackera fåglar i träden och när den vilar).

Annan spaning, skogshöns. Kan härleda till reptiler igen och igen.

Inte ovanligt samma spaning vid kraftverk, industri, köpcenter, bensinmack/kiosk, restaurang, hotell, kyrka, bondgård, gruva, sandtag, flygplats, utedass, bilprovning, återvinning, parkering, stationer och hållplatser,  lekplatser, dagis och lekis, vattentorn, camping, tunnlar och broar, staket mot trafik timmerväggar, rishögar, kompost, rondell, allé... stora och gamla träd... frukt och grönt odlingar, även växthus, presenningar och nätat... alla rör och diken, dammar, stora stenar/klippblock... fyrar, väderstationer, seismiska stationer, silo... loge, älgtorn, pumpstation, elcentral...

Se upp för blixten. Ofta byggt så. Vulkan lava om finns spökar garanterat värre, s k vulkanblixtar, dag som natt.

Avancerat: Råttor.

Extra farligt: Jaguar och puma, även bergslevande arter. Lejon och tiger.

Glöm inte vita djur. Ibland är en vit älg allt. Eller en svart ren.

Om du hittar isbjörn och Grizzly eller björn, larma. Kan vara just de farligaste nära eller nästa björn på det.

En vit utter kan spöka rejält.

Om tyst och tomt sälar och valross? Eller stora mängder med fåglar. Varning om överraskar, gömmer sig. Kan vara jagade av kaskelot, späckhuggare och har närmast möjligt. Även under.

Fundera på dagens mat. Lås inte vidare innan.

Fundera på vedinsamling. Tvätt. Fiske. Igen jakt och skyddsjakt.

Kombinerade rovdjur och hålor, gräver ner byte eller använder andras hålor eller system(!) och sinkholes.

Fundera igen, stormar, oreda och rent och stormflygare in i eller bakom något eller vädret, och naturkatastrofer.

Ljud är viktigt. Även kombinerade. Vissa rör på sig då av reptiler och rovdjur även om de säger tvärt om. Den lär sig vinande vindar och krabater, vatten som låter och rörelser. Går du förbi är det kvar.

Super-plockare och combats bör hittas i land och ha denna hjälp. Räkna med att t o m polis, räddningstjänst, jägare och transport fynd kan vara allt på en gång. Precis som indianer.

Fundera igen. Farliga djur, ännu farligare. Isbjörn och andra polar levande djur ÄR såna med snö och is. De kan vad som är under eller bor där. Kan uppåt vad som helst(!) Fundera på hus, träd, klippa, glaciär, lavin, vad jagar de eller hittar de? Isbjörnar är exceptionellt livsfarliga och krångliga som redan har "mutat in hela området och nästa"... fråga expert. Det gäller att räkna med lugnt och flera KLANER av rovdjur, olika sorter och FÖLJDER med tid inklusive fighter och återvändande från krigisk jakt. Eller ytterligare problem, t o m om upptäckt nära som jagas från alla håll. Detta kan hålla på länge många dagar och veckor.

Tips. Om isbjörn måste du ha hjälp. T o m på en åker i en dunge. Isbjörn kan veta om. Eller vägrar följa. Men du har annat där då. Eller så är bytena runt om i ängen eller åkern nedgrävda eller kadaver på. Oavsett jord och mark typ. Finns såna brunbjörnar och Grizzly. Vad än oerfarna eller ovetande experter säger. De måste kolla mycket ratio mera i alla fall. Problemet är att folk kan vara i reptiler. Man kan inte skjuta dem med gevär. Man måste ha plock. Det är farliga djur samlingar. Även en liten bergstopp eller klippa i bergen. En bäck nära eller i bäcken och vid, åkrar eller myrar. Många djur bevakar och attackerar, örnar, större mängder med kråkor, korpar, reptiler, alla vilda djur. Tiger och lejon hittar detta... Kan vara alligator och kobra... skorpioner...

Stormyren och Estersmark har en hel del av detta ibland. Öar är alltid farliga innan man vet. Systematik och följd med flyttar på sig är också farliga ställen där mycket upplock. Kvarken och Bjuröklubb och Holmön är exempel. Bara en strand kan vara sån. De får plats i och klarar av att jaga i hålor och grottor där man plockar. De kan springa fort och långt för att jaga och kan behöva specialkoll. Helt öppet. De kan simma. T o m en Grizzly jagar så. Troligt klarar andra björnar samma. Bäver och utter kan t o m knycka byten, även en människa. Tro det eller ej. Dessutom måste man kolla igenom allt marint. Bläckfisk, klumpfisk. Det finns såna vattendjur som gömmer maten först. Kan kräva specialister.

Offshore är en transparent plattform för björnar. Syns på fåglar och annat. Kul se sälar?

Hela piren kan vara kadaver... "Jag trodde att det var havsörnar"... "Mitt i stan"... "Åh, de är i en sinkhole"... "Å neej! Inte i min evakuering!"... "Va!? Bredvid en parkering!?"... "Precis bredvid fyren!"... Formel-1 och rally, stadion under läktare...

Glöm inte att plockar kan vara fel. Hoppas att ni hittar och larmar då. Inte roligt om hänt sånt. Horror. Kaos och drama. Larma omedelbart och tala om för andra vad som finns eller informatörer borde vänligen göra det. Naturen är farlig. Och en del hålor gästas av gaser, debris, vulkan lava och annat otrevligt, t ex olja.

Viktigt: Kolla propellerskydd och problem. Fynd eller vidare koll. I land fartyg och flyg plockat...

Ultimat koll? Strömavbrott... pandemi... pissenissen runt hörnet eller i buskarna... kräftpremiär... ädelfisk... älvar och älvmynningar "kommer simmande utifrån" eller "orkar inte ibland"... "Min restaurangbåt!"... "Mitt i min lövhög!"... "Tyckte väl att soporna var lite speciellt utspridda"... "Det såg ut som en avbruten roddbåt"... "Uppepå min husplock!'... "Mitt bland bilar och transporter"... "Så djupt i en båtplock"... "Det var ingen som hade tittat mitt i vassen, jag tog en flygtur"... " Jag trodde det bara ett sjunkhål i min hage"... "Precis där bortsprungna djur eller fåglar från bondgårdar hamnar", "Där mitt i stormbråtet och debrisen samlat"... I en traktor, grävmaskin eller i en skopa... "Såg exakt ut som någon vandal och försök till stöld"... "Sånt här hittar man inte normalt här"... "Tyckte väl att någon har lagt dit ett kapat träd"... "Varför just vid en vägbom"... "Hur fan har den fått upp dem dit?"... " Ne, jag skulle bara försöka att se vad det var i örnboet'... "Vi är redan där men det är något annat där"... "Nej, vi kommer inte iland"... "Nu kommer den mot våra kanoter"... "Min BMX lev kvar i skogen"... "Den hoppade upp på fyrhjulingen"... "Det är bara att hämta den, jag vet det'... "Den rev ner alla motorcyklarna"... "Tyvärr, vi är fast i pansarvagnar"..."Den försökte attackera en tiristbåt'..."Det ärnågot djur på bildäck i fartyget"... "Vem har rivit vårat tält?"... "Fönstret till slakteriet stod på glänt"... "Den satt på jägarnas pick-up"... "Går inte, den jäveln är precis vid räddningsutrustningen"... "Tyvärr, vi kommeri te åt vatten eller brandsläckaren"... "Den förstörde fisknäten och försvann"... "Någon har slagit sönder en ryssja"... "Det ligger ett träd eller en stor gren i vägen"... "Den pajade min väderkvarn i trädgården till slut"... "Den verkar bara leka med slangen"... "Det var något i mitt garage"... "Vi kommer inte ut ur bastun"... "Den vill in i jordkällaren"... "Min älgkalv var plötsligt borta"... "Det stod plötsligt en tjur utanför köksfönstret och stirrade på mig"... "Jag tyckte väl att det låg något där i diket, och där med"... "Indianerna har jagat en före"... "Den låg bara där och solade sig"... "Måste den kolla in alla husen?"... "Den är vid grillplatsen"... "Det finns inga såna här"... "Småfåglarna var där borta"...

"Det ni söker följer er"...

"Now we come in. Rescue here, Rescue, anybody here? Bodybag?"... Fundera på den.

Where's that God damn indian? (Searching and reminder)

Ratio. Radie. Radius. Så långt du ser... uppåt? Alla dofter... Alla parasiter... Mera värre?

Ligger den på folk!? Fundera på den.

Tjena kostymen. Var har du fracken? Jo skatan kvar. Verkar pigg.

Nej, de är aldrig vid våran livestock...

Det här verkar hålla dem varma och levande genom vintern...

Where's that God damn indian? (Searching and reminder)

Larma alltid. Om mera en rapport. Jorden runt, world, global.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.

Kolla ökenväder och Arctic väder framåt. Välj maps i meny höger, https://www.weather-forecast.com/ Även Arctic och Antarctica. Ser ut som kr...