Aktuellt 2024

onsdag 11 oktober 2023

Upplockare, på gång ALARM world global

https://nsidc.org/arcticseaicenews/

Aktuellt tips lava och rök på t ex el, Siilinjärvi. Risk för is allmän eller lokalt. Science is djup och förändring logik bra koll.

Snötäcke och andra närytor Norden plus. Annan is utbredning finns. Även Brittiska Öarna/Atlanten. Kan gälla att hitta de krypande kalla och vad som göms i och under, runt om. Kalla vattenmassor hålls kalla och gör morfning lämpligare. En hel del glaciärer i riskzon och laharer world, global på ingång.

Norden och Ryssland, spara isspot data. Dessa är användbara av t ex Blue Sky och combats på upplock. Det handlar om tillgänglig utrustning och rescue units, debris och annat kanske mera problematiskt. Västerbotten och Kvarken med utbredning bra ha samma. Ibland superrelatera rörelser och morf på både kyla och varmare även på mera "öppna" laba-lakes. Precis som i sprickor och grottor. Glöm inte kusten och bergsmassiv en, kan ha påverkats, även älvarna kan synas data som kan analyseras. Koll om frusna tjärnar, mera än tunn is. T ex Holmön och Bjuröklubb, Vasa plus... Plockare och transporter kan bli påverkade, även farleder. Exempel Kallvinden, Ursviken, badstränder i Bottenviken. Fiske kan veta. Reptiler och marint, även vilt kan "springa ut" genom och mellan. De hittar pytteliten värme och mat så. Tänk på djupet och nytt. En del kartläggning av inland skulle kunna bli aktuell. Troligt miris och informatörer. Rena science för vatten kust och inland i utsikt, även tvärt om. Det blir olika plockställen och objekt. Husplockar kan behöva kollas och markeras eller uppdateras. Även justa samlingar på land, upptagna objekt. Rörelser och ljud betyder mat, även explosioner och jordskalv. Kraftverk och anläggningar kan behöva koll och göra om bra koll. Under t ex stora sjöar, ta det som samma och superrelatera. Även kanal, bro, tunnel, vattendepåer naturligt. T o m små i fjällen! Räkna ut älvar och åar på samma oavsett hålrum och möjlighet att vara en depå, d v s risk för förändringar med tryck och flöde mm... Även landrörelser och lava spotvis kan byta hela funktionen(och kombinera, plockfunktioner syns) på en del ställen, ofta där Samer och Indianer är eller igen och igen. Vulkaniskt och glaciärer har redan samma och det blir extra ibland. Var är och riktar havsspots? Är det extinct eller nytt? Är det andesitic eller ombytt med ismassir och var förs det? Stora ytor av land och i hav, tumregel är att detta ska fram också om höjning och sänkning.

Historia, koll om vissa händelser skulle kunna härledas till varning eller händelse. Kul att leta för en del, men mycket material kan vara allt från händelser till spöken och bara så enkelt som namn. Även geologi och topografi kan vara möjligt att beskriva eller likna vid just sånt och hur man uppfattar, söker och morphar data. Någonstans är många små bränder, någon storbrand och himlaväder och fenomen i utsikt. Vad många aldrig vet är om brinnande föremål passat på, t ex gaser som plötsligt brinner upp och ändrar på förhållanden eller möjligheten att upptäcka. Vissa vulkaner har solkiga eruptions och händelser långt bort. Det är alltid av intresse och blir en kul memo och ett förstånd. Okända bränder och brinnande spaceweather moln och debris kan betytt eller betyda något.

Visuella studier bra ibland. Ljuset i atmosfären och atmospheric optics är av intresse i alla säsonger och väder. Mycket handlar om människans omöjlighet, begränsning eller påverkan. Tyvärr ändras det ibland, skulle man kunna säga i alla fall. Risken är att bara tvärt om missar visuella studier. X-ray tålighet för biologi och annat kan vara en liten plattform att ha i liv och generationer. Erfarenhet och arbete är sällan eller aldrig heller pålitligt nog. Science är ju människa redan. Kommer du ihåg dig i upplock? Vad andra nästan måste veta och respektera... Plocka även skeptiska och puttergökar. Precis som indianer sin livestock.

Solen skiner. Lite väl stormigt. Men när stormar det och inte där nere?!

Tänk på biologi där nere. Ibland undrar man. Var tog -50 °Ce klarat sig vägen? Konstigt, men sen är lite frost någon annanstans... Alla observatörer, upplockare och specialister är ibland beroende av andra. Du kanske kan bli en Combat ändå. Vad säger farsan!? Har ni scramble på skadade?

Just nu Afghanistan och Thailand i Vanuatu och aNew Caledonia, Coral sea eller Hunga Tonga Hunga Ha'apai? Koll polardjur, även såna plockställen t o m uppkomster. Thailand i Australien... Bra koll havsrutter med tidiga plockar och farleder. Även ovanliga och hemliga koll. Detta är allvar. Anatoli med, alltså år gammalt snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.

Kolla ökenväder och Arctic väder framåt. Välj maps i meny höger, https://www.weather-forecast.com/ Även Arctic och Antarctica. Ser ut som kr...