Aktuellt 2024

fredag 12 april 2024

Upplockare, på gång ALARM world global

Invasiva reptiler på marken också. Norberg, Delsbo... Ljud låter som kort fågelknorr(svan eller and), eller groda/padda. Troligt tog de allt nu. Men se upp. De kan vara stora och farliga. Kräver konstant watch och upprepat. Även vilt och marint(hajar mm).

Vinden och platser ger ljud(i ljudbild på olika nivåer) som försvinner med gräs och träd. De är fräcka öppet och snabba, eller bakom skydd och jagar så(nyfikna). Kom ihåg att både natur och sand som doftar gömmer dem. Lätt spårlöst och trippar som klor eller ibland en enstaka duns.

De skall bara jagas av specialister med egna grejer(larmtjänst, polis).

Lämna inga dörrar eller garageportar öppna. Inte ens altandörr, källarfönster, bastu, lekstuga... Tvättställ och kompost kan vara farligt, men saker i trädgård lockar. Även fågelmat, husdjur...  De kan vara längs med cykelvägar, i tunnlar och lekparker, trädgårdar... Även på berg. Bryggor, broar, stränder, svackor och dungar eller åkrar. Diken. Parkeringar, utedass... Villasamhällen och runt eller i bostadsområden(stora hus) och idrottsplatser. Källartrappa och t o m öppna biltvättar... Runt varuhus. Rondeller, skolor, industrisamhälle. Kyrkogårdar... Postlådor, återvinning. Alléer, häckar och buskar. Hamnar. Övergivna hus och ruiner...

Lämna helst inte skor ute på trappen eller liknande, det lockar annat tror de, och rätt vad det är är råttor och ormar mm i rörelse. Lämna inte mat ute, ställ inte ut städgrejer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bad Girls (12" Version)