Var försiktig med vissa frukter och salter i kombination med oljor. Särskilt om såser innehåller vinäger och ättika, vilket inte alls är att rekommendera eller lagligt(?). Apelsinjuice med fruktkött är kanske en rekommendation om du fått halsbränna eller är sur/bubblig.
Dålig kvalitet på grönsaker? Blir svarta ganska snart. Men är de rätt sköljda och hur löser man detta?
Restauranger bör göra mögelkoll på servetter och se upp med t ex ketchup, senap, kryddor och bordssåser.
Glasen bör vara rätt sort. Ej skrapade. Inte diskmedel eller sköljmedel kvar.
Plastbestick om de används måste vara noggrannt gjutna utan flagor och dessutom utan vassa skärvor eller stick.
Pappersmuggar för varm dryck måste vara godkända.
Vissa plaster är inte möjliga i mikrovågsugn, inte ens upptining i restaurang, kök eller hem.
Plastbestick och gummi/trä och vissa metaller skall inte vara med i uppvärmningen. Inte heller köksredskap eller etiketter/prislappar oavsett förpackning. Vissa material kan inte kombineras att användas i diskmaskin och mikro eller ugn. Även lock till formar eller plaster för bara förvaring oavsett kyl eller frys.
Hamburgerfickor får inte lösas upp med mat konsumeras. De skall hålla för gaffel och kniv gissar jag lämpligt. Inte heller dessa skall användas i mikrovågsugn eller ugn.
Vissa papperspåsar, smörpapper, filter och servetter mm får inte användas för skydd eller upptining hur som helst. Ej heller handdukar eller grytlappar hur som helst. Inte heller för redskap.
Kolla med Livsmedelsverket och konsumenter, fråga marknaden.
Beklämmande att se hur världen inte skaffat längre redskap istället för att hänga över maten, beredning, tillagning och servering. Även från kundens sida borde lyckas. Dessutom att se hur barluckor och förkläden, handdukar och annat placeras. Varje dag måste kryddservering och servetthållare hållas rena... Glöm inte stolar och ryggstöd. Konstant koll på dörrhandtag vore bra. Se efter var folk går stegat och stått med och utan egen bricka. Fönsterbrädor mm bör hållas rena. Rena dörrmattor och roller är bra att ha, bara tillgängligt... Eller en bordsduk om slitet, särskild kundkänsla och fantasifullt trevligt. En del behöver sittdynor, kanske till låns och tvättas? Kolla trottoaren utanför ibland. Ett tips, ha en diskvagn för kunder tillgänglig, som ett rullbord och var den ställs. Även en vagn med utbytbara tallrikar, glas och annat. Smidigt. Sådant kan restaurang personal välkomna med! Till och med servering utan anmärkning. Ungefär som utan handduk för hjälp och beställning. Annars just handduk, tvärren! När visats handduken på plats där byte finns, någon som gör procedur kanske av två och extra servett? Servering använder samma utställning vid lämplig procedur! Kultur, kära vänner! När sånt finns är det andra perfekt och kollat.
En grej till. Servettautomat utanför toalettdörren och vid klädavhängning, helst bevakat. Spegel.
Cash-servetter vid kassan och betjäning(betala notan). Även kort.
Jaja. Drömmar blir verklighet. Ha en fin dag och trevlig säsong! Nu kanske du får gäster och kan servera buffet och special, alla märken vill sälja med dig gissar jag. Har restaurangbranschen egna märken för detta som du kan ansluta produkter till?
Extra dryck vid ställen/stället? Smidigt.
"Lämna in telefon" app om samtal funktion och betjäning? Autopilot typ flygplansläge? Blommor, meddelanden... Tyst eller öppet liksom placering/bordsval? Meny sortering historik i appen? Vissa märken kan ange standard och anonymare menyval? Just det. Stil och klass kockens och val av bord eller rum? Picknick korg av val eller "tour" med avhämtning? Växter och inte kan vara val?
Nu kanske kommersiella skolkök, pensionärernas mm intressanta tidvis på året?
Picknick servering bestick och servis mm som val i restaurangen...
Ser ni pollen och asbest nu? Avgaser?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar