Griljerad rostbiff, smörgåspålägg luktar vinäger, skovax, intimservetter, vinylskiva etikett, gammal pizzasallad, sopor, bäbis, sminkloge, solruttnande småbrax eller majonnäs .Helt åt helvete. Var är kött? Gustenkalv för mig.
Port Salut urvattnad ost och fukt, färdiga skivor. Helt åt helvete.
För lite salt oftast problemet. Äcklig feeling för frukt och grönt, t o m ägg.
Nu är det ganska besvärligt och kostsamt för faktiskt inte bara livsmedel. X-ray och radiosol förstör det mesta och snart syns det. Det här är viktigaste att tänka på och att balansera:
Renhållning, utanför och i butik. Även lastkaj och belysning, väggar och tak runt kyldiskar. Fråga om detta.
Luftfuktighet och kyla. Lite kunskap kan behövas.
Transporter och uppackning. Tid och renhållning kan vara praktiskt, även skydd och rent.
Rena korgar och vagnar varje dag.
Skriv upp på lista iakttagelser för översikt och genomgång i information och kassa.
Rullande band och kassa/disk, även de som står och sitter.
Hjälpplockare vid kyl och frys kan vara en bra grej. Kan minimera risker och enklare för t ex gamlingar.
Om grupper ska kunna handla, handledare i butik och omgångar med guide.
Klädborse för kunder och damma av skor ingen dålig idé. Entremattor och extra mattor för kunderna och koll flera gånger dagligen. Där det får plats och har en funktion och inte stör.. var går folk? Klarar lla det? Även personal genomgångar.
Moppa golv.
Även indianerna har slut på pengar nytt. En del problem att lösa med säsonger och året därpå kan behöva kollas.
Sälj kylväskor och boxar, kylpåsar. Ganska omöjligt utan.
Grossister ha mat för kunderna, t ex hemma och karelska piroger... Kanske de skulle ha hjälp-rondering?
Täck över det som står framme på bord om det går, uppsikt och trivsel. Nya serverings bestick konstant, t ex slevar och vispar.
Serverings dukar, saknas ofta. Engångs vore bra eller trevligt. Att ha under tallrik och bestick.
Rengöringsgrejer kanske bara säljer i monter.
Mera trix och knep? Givet lite kostnader men löser många problem hygieniskt och tekniskt för butik och personal.
Kolla om olika transporter är egna om det finns lösningar och renhållning. Även hemkörning och bud på landet.
Har du funderat på vad en renhållninsprodukt-monter är för representanter!?
Tänk bara om personalen har silver och guld-handdukar... Annars klädsel...
Medlem och frivillig eller extraknäck?
Kan fläktar "blåsa ur" butiken ibland eller i en delad, finns lösningar eller "program" för kort tid? Finns automat-renare rörliga uppåt och nedåt? Brand och hygien/sanering, går det på tariff så i butiken eller lagret? Folk klarar ju lägereld och badstrand... Hur ser kamping och garage ut lokalt? Cykelparkering och för handikapp? Svårt planera parkering mot avgaser? Fråga.
Fantasi och fantastisk planering...
Egna plock skydd(lock) i korgar och vagnar, kräsna? "Hyttklubbar"(korgar och vagnar med lock) sponsrat? Eller färdig vagn, korg nytt rent handtag.
Förslag:
KF Svenska hushåll och möbelrådet.
COOP Atlas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar