Aktuellt 2024

tisdag 1 oktober 2024

Hm. Android 15(?) utveckling och upplockare, på gång

Lite funderingar kring marknaden, allmänheten och internet. Möjligt kan intranet få en ny roll i internet med t o m plattformar. Det har med utformningen att göra, påkommet med en Android 14 uppdatering för NOKIA X20. Möjligheten finns att de enklare modellerna också är galant gångbara! Våra egna har basen för idén och upplösningen når alltså G-nät. Den flytande ikonen för förstoringsglas i Android är själva utgångsläget... Mycket finurligt där t ex mirisen och security har förenklade alternativ och tillämpbara synkroniserat med en smidig marknad och även privat. Som jag ser det nu är Android näst intill odödlig med förhoppningsvis en del av plattformarna på t ex lap-tops eller annat. Enhetskoll kan ingå där en sorts monitoring memo/logg och alternativ finns. T ex där man kan välja att aviseringar kan hamna i privat och företag/övrigt valbart med egen prioritet. Up-to-place, "my home-town" så att säga för många, som kan vara en bra standard eller lösning.

Just nu pågår upplock world, global. En trolig säl kallade på hjälp, hörde den själv! Det visade sig vara utspritt hav och kontinenter. Återstår att se hur detta kollas och vad det resulterar i för plockare. Alla marina varelser och troligt reptiler är av någon anledning upptäckbara just nu för plockare och superplockare. Ibland synkroniserar detta med plockställena blir målen för dem eftersom naturen "forsätter" att spöka sitt också med allt människor har för sig. Bland dessa krabater får man ändå spana efter mindre rovdjur, giftiga och elektriska eller besvärade t ex sköldpaddor eller bläckfiskar. Risken är att vissa arter tar sig iväg kanske en bra bit härifrån, t ex North Atlantic Ridge. Större klumpfiskar och andra kan vara intressant att "pejla", de är veckor före och lite för fantastiska på att navigera ibland, även själva. Ibland är en upptäckt i alla fall på annan kontinent. Sjötrafik kan vara enda guiden lika väl. Eller flyg! Dessutom är de "naturliga" guiderna avslöjande t ex fiskeställena och offshore. En tendens finns att de "togglar" nord och syd i större vatten, men samma art-frihet anpassar sig till en egen lokal manövar. T ex i Engelska Kanalen, Finsla viken eller större sjöar och inre hav. Dessa kan dyka upp i sjöar och älvar. Upplockare måste alltså kolla runt om och inuti is och husplockar, olika objekt, transport- och multi-plockar. Ända till kånkarånger och amfibier. Möjligt blir detta belastande för t ex kaskelott eller marin plockare. Narvik verkar vara massor just nu. Till detta kommer kollen på plockare fastnat i is eller andra blivit fiasko eller har försvunnit på annan bogsering med och utan övrigt, t ex helikopter eller gummibåtar. Mot alla odds har vi före MM till och med hittat mera eller mindre haverier, spökskepp, äventyrare och vanliga snedseglare, ibland runt om stormarna eller där stormen sekundärt och tillfälligt tangerat i någon form altitud. Dessa kunskaper är särskilda ibland på farvatten och kända för informatörer(oftast). Även en vanlig fyr, en boj eller annat märke, numera också ratio på vindkraft och vågkraft mm eller "översatt" till sjötrafik oavsett storlek just en liknande situation. Dessutom debris, detta lär sig marina varelser ibland eller står ut med mera än man anar långt bort. Till detta hör gaser, bubblor och t ex lera. Dessa kan vara utmattade av t ex föroreningar, nitrogen eller alger sedan i somras. Sjöskum är också intressant.

Det är fint att sköta om normala människan och naturen. Ha en fin dag från en förtidspensionär.

Esko Ilmari och Apatcho Cheied SEdL, Rescue services before MM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm. Android 15(?) utveckling och upplockare, på gång

Lite funderingar kring marknaden, allmänheten och internet. Möjligt kan intranet få en ny roll i internet med t o m plattformar. Det har med...