Aktuellt 2024

söndag 27 oktober 2024

Upplockade, på gång ALARM world global

Har inte följt läget. Men det låter skarpt på upplockare ibland. De nya situationerna och nya kan vara bra info av senaste inkluderat andra risker för just upplockare och platser, bl a vulkanisk lava kan vara med, nya eller skenande grottor och sprickor eller ras med.

Just nu är frost experter viktigt. Instängda och kanske dubbelt instängda finns i eller under is. En del sommar och vinter plock och blandat med annat kan vara eller bli inblandat.

Brännande lava för enheter förekommer.

Informatörer.

Norberg och Bergslagen har nytt. Detta kan beröra säkerhet. Även Samer och i dianer, renskötare. Bör eventuellt informeras igen hör jag. Propellerskydd larmaren. Vilken enhet som till för det och just ditt omedelbara skydd.

Mycket viktigt innan det mörknar och om fryser.

Bäbisplock allt. Särskilt Hjälmaren och andra mera? Kan vara för många dagar.

Miris measuring med hydrologi viktigt.

Livestock och människor extra känsliga nu.

Situationer bra koll räddning, mat och kläder, transport viktigt. Samma att beredskap överlappar vid begär och behov. Om de har ont om tid, personal, fiasko och för mycket. Syrgas koll om rätt grejer där det kan vara och finnas. Koll platser om ok.

Hål i havet kan repetera? Kan bli problem för storplock ställen och stående. Begär hjälp eller larma vid behov. Bara frysande vatten och is på och i älvar kan skapa besvär. Bra koll.

Just nu bra koll Sameställen med och utan renar. Även andra livestock skötare och indianer.

Jag är inte i tjänst som vanligt. Jag passar öppet min information och kunskap som kan vara nyttig. Använd informatör, larmtjänster.

Ha en fin dag.

Indianer: Fokus misstänkt Padmafs och Canasherna med när-europa. Kolla om plockar kan sökas på det ordet. Arctic kan vara inblandat. Även olika märkningar sedan tidigare. Andra kontinenter och havsnamn eller sjönamn kan sökas, kanske även floder. Bra sätt att kunna som superplockare. Använd informatörer vid behov. Samlingar gås igenom ibland för kartläggning/uppdatering. Även dessa platser kan behöva specialkollas. Ologiska namn på andra platser kan förekomma även på land som har med upplockare att göra.

Ni som är nyfikna och lär er lite. Förstå att dessa tips som alla andra har direkt koll på vilt, marina varelser och reptiler att göra med. På alla landytor och i alla vatten oavsett avstånd eller djup(höjd). Alla jord- och berg-arter. Även all frost, vulkaner och väder, naturkatastrofer och människan.

Använd människan först med respekt. Vi andra har olika kunskap och egenskaper kända och problematiska.

Jag påminner igen om de mest grundläggande sjöfarslagarna, luftrum och trafik på land(även allmän, anläggning, privat och vildmark). Alla för plockare objekt är för alla andra fordon eller andra objekt med någon sorts  identifikation. Det är en förutsättning som även innebär säkerhet, tillstånd, licens eller annat praktiskt. Kommersiell plock bör veta detta. Det är en mänsklig ratio oavsett säkerhet eller olika former av militärt. Men lagar finns om allt och mot "avbildning" och användning av sådant och info. Oftast har territoriella lagar och sjöfarts lagar aktivitet, eftersom naturen har aktivitet. Bra koll. Däremot upptäcks dessa verksamheter och aktiviteter på helt oväntade platser och nya situationer.

Informatör, respekt, barm. Men informatör er kan vara svårare att finna för upplocken själva som larmar sig och begär hjälp.

Använd propellerskydd, larmaren.

En osäker metod kan finnas, att någon tror att det blir mindre skadade av motorlösa och motordrivna båtar i vatten eller is. Båda är farligaste men rädsla för vatten klarar alla så, propellerskydd, larmaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hm.