Aktuellt 2024

måndag 14 juni 2021

Protester Luleå med skärgård

 Det ska inte släppas till Arctic eller Antarctic, hus eller annat. Vad är det för ordning där och vem sköter upplockningar!?

Det där ska polisbevakas om larmtjänst inte klarar det. Svårt med alternativa platser? Varför hamnar en efter en i polerna?

Klart är att personerna i hus och bilar skall i största mån plockas ut. T o m en dykare hinner med ibland att märka ekipaget med urplockat ibland. Då skall detta kollas. Dit borde ni nå, någonstans. Annars måste en anläggning skapas som är stopp för klant och välja. Det är så förnämligt att tjäna pengar för även Barents på att detta sker. Stora kostnader. Bara osäkert. Vilka fler ställen sysslar med detta!?

Kånkarångerna borde se detta och ha bättre förslag också. Med allt klart, infrastruktur, flyg och hamn, helikopter... Allt så Samer och renar också inte förbises. Inte ens vid personalbrist.

Arctic kan vända till Antarctic. Ibland är den omvända "resenären" där redan, kanske säsong. Då måste ALLT kollas där i alter. Alla ställen de kan hamna på.

Trenden är illa nu. Alltmera hamnar i Arctic(Nordpolen) och i eller nära Antarctic(Sydpolen). Mycket tid på naturlig helning och jobbigt bara i onödan. Inte ens på sommaren... Vad kommer sen? Vet ni inte det redan? Jo. Samma platser i alter med dessa hamnar där i kylan igen eller nästa vulkanutbrott någonstans rakt av bara.

Santa Maria, Bahamas, Miami, Mississippi delta, Kuba, in under öknen från Atlanten(Sahara), Honduras... En del är lite kringlor och avsides med en svängom... Det finns ställen att fastna på i djupet i Karibien också. Viktigt att hålla klart. Senare kan de hamna i hajar, kaskelotter och kajmaner... eller plötsligt i Filippinerna, Gibraltar eller Suez... t o m Persiska Viken. Det är viktigt för bl a stora sjöar, floder, berg och öar att veta också. Det har hänt att någon har åkt förbi i en ö i Pacific eller fastnat. Eller i Frankrike från Atlanten... eller Sandwich... Utanför södra Chile...

Det finns ställen där man måste ha kollen. Någon har inte sett andra ens med två gånger. Men de var före från någonstans och plötsligt var flera där igen efter. Allt med vulkaner kan vara såna. Då går det oftast bra men tiden kan vara odräglig och helt onödig. Lita inte på säsong och väder... Det är rakt av ibland i alla fall. Även om en vulkan syns eller inte. Fråga. Tropiska stormar kan vara besvär också. Det tar extra tid med naturkatastrofer på plats eller nära, ibland grannland. All focus är hus samtidigt då från grannländer eller vanliga t o m kända. Detta är orsaken att det når dit och bara fortsätter. Man har annat och andra som kollen, täcker och kan lösa problem då. Fråga.

Samerna kan vara i Cayman, Coral Sea eller utanför New Zealand då. Kanske via andra platser. T ex i Afrika. Viktigt att inte anta straighten är enda. En omkring-krångel-resa kan hamna där direkt före eller efter. För länge sen kan vara tillbaka på hemmaplan också... Van i Turkiet? Såna ställen har andra nära...

En del platser som just Luleå har något under och på plats närmare eller just i fjärran då. Svårt peka, det blir mixad info.

Igår hittade jag en Ulanbaatar till Baltics SV om Sankt Petersburg. Följde mönstrena på google maps dit från en gammal sinkholeplats(fordon). T o m den har skumma grejer med hus och annat som kan bli lite svåra om man inte är van eller känner till det. Transporter kan bli annat... annat kanske kan bli ändrat. Som vanligt hittar man Samer och renar överallt. Indiander och hästar, cattle eller skockar med getter eller får...

Det har hänt att en polis eller militär måste larma annat och fått söka i många dagar trots att uppdraget var att kolla var någon försvunnit. Då behöver de hjälp ibland. Det kan vara mycket. Det är enorma avstånd på land. Sinkholes kan bli oframkomlighet också. Eller naturkatastrofer. En del platser står de kvar på ytan eller lite under bara... Ibland kan någon att man inte kan köra dit hur som helst.

Så här är det med hus också.

Jodå, vi bryr oss alltid. Det är oftast enklare med larmtjänst när platserna väl är kända. Då kan lite kännare och proffs ifrågasätta eller kolla resten? Ibland måste det fram på en gång...

Grönland och Kola har också släppt förbi.

Du kan inte spjuta hur som helst, oftast aldrig. Det skall vara proffs konsulterade för sånt. Det finns människor och renar i samma stora vaga objekt som har ofta annat på och under. Numera kan man räkna med debris t o m p g a spjutningar på även samma platser, t o m ubåtar. Bara deras bakvatten och debris som rörs om är för jävligt. Det blir ofta skadade och kanske för livet enklare. I yttersta fall finns meteoriter och t o m is. Stormkoll är svårt på strömmar även med laharer. Stora jordskalv, landslides och tropiska stormar är svåra att täcka. Det samlas och bryter detta sakta. T o m vulkanutbrott som är debris hamnar på andra sidan jordklotet... Havsbottnen är svår. Men samma gäller land. Det är lätt att kolla data och scanna, men det är redan där gick inte att komma på och detta vet inte spjutnissarna om alls ofta. Det finns dessutom skrotplockare. En del såna kan ha gått sönder av slarv eller blivit kvar. T o m såna måste kollas. Till detta har du forsknings-stationer och fiskeri eller jakt, birding och goeforskning(mineraler, gas, olja)... Sån info kommer ofta fram med rymdprogram.

Jaja. Lätt sagt. Men bara att vilja bli upplockad kräver frågor och internationellt språk. Därför måste man klara av att inte släppa dem vidare eller med risk. Så stora ytor som t ex Australien, Heard och Balleny eller Chile har oftast enkelt okunniga även på ubåtar. De har inte ens sett de ytliga same-plocken eller de nära... De vet inte fiske heller. Inte ens segling. Det är min erfarenhet. Sameplock kan gå sönder och det finns hajar och kaskelotter... Alger och utsläpp är svåra. Även i hamn.

Nu är det problem. Flooding och t o m sjukhus har åkt ner även under. De kommer dit...

Not even a captain on the surface know his own propeller anymore. What is in the surface!?

No, I was going to surfing but they were picking up cars there. The alter-place I went to they looked for caymans...

Thats when we learn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lie to Me